V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Biotin Strong

60 tablet

vtbl03

Ključna sestavina kože, las in nohtov je keratin. Keratin je beljakovina, ki vsebuje žveplo in daje nohtom ter lasem trdnost in čvrstost. Proizvajajo ga celice keratinociti tako v lasnih mešičkih, kot tudi v nohtni matici. Keratin se strdi v fibrile v lasni skorji ali v nohtni plošči ter tako krepi strukturo las in nohtov. Keratinu daje moč žveplo.

Preberi več ...
Oblika tableta
Mesto uporabe za uživanje
Ključna sestavina aminokisline , vitamini
  • Redna cena
  • 16,24
Opis izdelka

Lasje rastejo iz lasnega mešička več let. Po fazi rasti sledi obdobje mirovanja (2 – 4 mesece), ko se lasni mešiček skrči, las odmre in odpade iz mešička. Na tem mestu se ustvari nov lasni mešiček, iz katerega zraste nov las. Okoli 70 % las je v fazi rasti. Dnevno jih izpade med 50 in 100. Hormonsko neravnovesje, določena zdravila in nepravilno delovanje ščitnice poveča izgubo las.

Nohtna plošča je sestavljena iz treh plasti keratina, od katerih je vrhnja najmočnejša. Maščoba (fosfolipidi) med plastmi nohta dajejo nohtu prožnost. Ženskam rastejo nohti počasneje kakor moškim. Ženski nohti so tudi bolj krhki, več se cepijo in se hitreje zlomijo.

 

Učinkovita kombinacija biotina, metionina in cinka
Biotin in L-metionin sta potrebna za izgradnjo keratina. Biotin vzpodbuja celice keratinocite k sintezi keratina. Posledično večja količina keratina vpliva na hitrejšo rast las in krepi strukturo nohtov. Žveplo v aminokislini metionin je potrebno za tvorbo disulfidnih mostov v keratinu, ki dajejo proteinu značilno trdnost. Cink sodeluje v več encimskih procesih in vpliva na lasišče in kožo ter prispeva k ohranjanju zdravih nohtov, las in kože.

Tablete Biotin Strong hair & nail vsebujejo edinstveno kombinacijo biotina in cinka, ki dokazano prispevata k ohranjanju zdrave kože in las. Metionin, ki vsebuje žveplo, daje keratinu, ključnemu gradniku las in nohtov, značilno trdnost in čvrstost. Vsebnost biotina je precej višja kot v ostalih prehranskih dopolnilih s podobnimi indikacijami.

 

Uporaba:

Odrasla oseba, starejša od 12 let, zaužije 1 tableta na dan z zadostno količino tekočine.

Ni primerno za otroke, nosečnice ali doječe matere.

Priporočljivo je kratkotrajno jemanje tablet Biotin Strong (60 dni). Pred ponovnim jemanjem svetujemo nekaj tedenski premor.

 

Sestava:

Priporočen dnevni odmerek 1 tableta vsebuje:
biotin                                                                 5 mg
metionin                                                            40 mg
cink                                                                   15 mg

 

Sestavine: cinkov glukonat, sredstvo za povečanje postornine (celuloza), L-metionin, škrob, D-biotin, sredstvo za glaziranje (magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid).

 

Pakiranje: 60 tablet