V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Čiščenje telesa. Zakaj, kdaj kolikokrat na leto?

V kolikor je njihov dotok v telo večji kot izločanje, se le te začnejo v telesu nabirati, in lahko vplivajo na fiziološke procese, jih spremenijo, kar pa vodi v bolezen. Načini razstrupljanja telesa so lahko različni, odvisno od težav, zato nam zaupajte vaše in našli bomo pravi način za vas.

Pogosta vnetja mehurja v času dopustovanja na morju. Kako jih preprečiti in kako jih zdraviti? Kdaj k zdravniku?

Preprečite ga lahko z rednim menjavanjem mokrih kopalk, pitjem zadostnih količin vode,manjšim uživanjem kave in alkohola, povečajte uživanje vodne kreše in hrena,  pitje brusnični sok in probiotike ter po spolnem odnosu takoj urinirajte. Prvi znaki vnetega mehurja so pogosto tiščanje na vodo, pekoče uriniranje, bolečine v spodnjem delu trebuha, moten urin neprijetnega vonja. Za prvo pomoč izberimo čaj vedno zelenega gornika (Uva ursi) ali pa brusnice ( kapsule, izvleček, sok ), učinkovita je tudi maltoza. V kolikor samozdravljenje v 2-3 dneh ne bo pokazalo učinka, obiščite lokalnega zdravnika za dodatno antibiotično pomoč.

 

Povišana telesna temperatura. Kdaj vzamemo sredstva za zniževanje temperature? Kaj storiti ob »mejni« telesni temperaturi (37).

Povišana telesna temperatura je 37 stopinj celzija in več. V kolikor je vzrok le te virusna ali bakterijska infekcija, priporočamo, da temperaturo pustimo, saj ta pomaga odstranjevati bakterije in viruse. Če človeka ne slabi, jo ne nižamo, splošne smernice pa priporočajo nižanje pri vrednostih nad 38.5 stopinje. V kolikor ste v rizičnih skupinah, katerim je potrebno povišano temperaturo nižati takoj, zanemarite naš nasvet. V kolikor temperatura po 72ih urah še vedno vztraja, priporočamo obisk zdravnika.