V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Bactoflor izdelek z mlečno-kislinskimi bakterijami za otroke v prahu

60g

1013

BactoFlor prašek za otroke je eden redkih izdelkov z mlečno.kislinskimi bakterijami, ki ga lahko uživajo tudi dojenčki od 1. tedna dalje. Izbor mlečno-kislinskih bakterij, ki se nahajajo v BactoFlor prašku, je prilagojen črevesni flori otrok in dojenčkov v skladu z različnimi fazami razvoja organizma, od katerih je tudi odvisna naselitev bakterij v črevesju. Je v obliki prahu, zato ga lahko individualno doziramo.

Preberi več ...
Oblika prah
Mesto uporabe za uživanje
Ključna sestavina mlečno-kislinske bakterije
  • Redna cena
  • 38,95
Opis izdelka

BactoFlor® za otroke je visokokakovostno prehransko dopolnilo, v katerem se nahajajo aktivne mlečnokislinske bakterijske kulture v koncentrirani obliki. Izbor in koncentracija posameznih kultur je posebej prilagojena črevesni flori dojenčkov in otrok. S tem upoštevamo, da je v različnih fazah razvoja telesa tudi poselitev črevesnih bakterijskih kultur drugačna. Poselitev površine črevesja z bakterijami imenujemo »črevesna flora«. Začne se že ob rojstvu, pri stiku novorojenčka z materinimi bakterijami. Nadaljuje se s sprejemanjem bakterij iz materinega mleka in okolja. Do odraslosti se v črevesju človeka razvije kompleksen in individualen sistem, ki sestoji iz približno 500 koristnih, pa tudi škodljivih bakterijskih vrst. Skupno se v črevesju nahaja kar 100.000 milijard bakterijskih sevov. Prevlada koristnih bakterijskih kultur poskrbi za ravnovesje črevesne flore. Z bakterijami v črevesju živimo v nujni simbiozi, saj poskrbijo za izkoristek snovi iz prehrane, aktiviranje imunskega sistema in zaščito pred nezaželenimi mikroorganizmi. BactoFlor® za otroke vsebuje 3 milijarde kolonijskih enot na gram. Vsebuje torej optimalno količino za dnevno oskrbo telesa s mlečno-kislinskimi ulturami v času otroštva.BactoFlor® za otroke je prašek prijetnega okusa, ki ga lahko brez težav primešate v hladno hrano ali pijačo.

PRIPOROČENO ODMERJANJE:

1 – 2 x dnevno 1 merica praška (1 g) ali 1/4 čajne žlice po obroku. Zamešamo ga v vodo, sadni sok ali hladno jed. Priporočamo, da BactoFlor® za otroke jemljete vsaj dva do tri mesece, primeren je tudi za dolgotrajno uživanje.

SHRANJEVANJE:

Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Za ohranitev maksimalne koncentracije bakterijskih kultur shranjujte v hladilniku na temperaturi 2° C do 8° C, še posebej, če nameravate izdelek hraniti več kot tri mesece.

SESTAVINE:

bakterijske kulture (3 x 109 kolonijskih enot*/g), polnilo: maltodekstrin; antioksidacijsko sredstvo: askorbinska kislina.

*Zagotovljeno število bakterij do preteka roka uporabe.


MLEČNO-KISLINSKE KULTURE:

BactoFlor® za otroke je sestavljen iz devetih mlečno-kislinskih kultur, ki z laktobacili dosežejo tanko, z bifidobakterijami pa debelo črevo:

1. Bifidobacterium bifidum
2. Bifidobacterium breve
3. Bifidobacterium infantis
4. Bifidobacterium longum
5. Lactobacillus acidophilus
6. Lactobacillus casei
7. Lactobacillus reuteri
8. Lactobacillus rhamnosus
9. Streptococcus thermophilus.

BactoFlor® za otroke ne vsebuje kvasa, glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, konzervansov, barvil, sladil, sladkorja in gensko spremenjenih organizmov. Zaradi tega je primeren tudi za osebe, občutljive na mlečni sladkor, in osebe z ostalimi prehranskimi alergijami.