V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Aboca Melilax mikro klizme

za otroke 5g 6x

aboca3

Melilax je inovativna mikroklizma na osnovi medu, ki združuje uravnoteženo odvajalno delovanje z zaščitnim in pomirjevalnim delovanjem na rektalno sluznico.

Izdelek je namenjen za odpravljanje nelagodja, draženja in vnetij, ki se pojavijo zaradi obstipacije (zaprtja).  Za dvojno delovanje izdelka Melilax je odgovoren PROMELAXIN, aktivni kompleks medu iz nektarja in medu iz medene rose, ki sta skrbno izbrana na podlagi njunih vsebnosti monosaharidov, polisaharidov in melanoidina, ki je obogaten s polisaharidno frakcijo iz aloje in slezenovca.

Preberi več ...
Oblika Mini klizma
Mesto uporabe rektum
Učinkovito pri zaprtje
Ključna sestavina rastlinski izvleček
Namen kurativa , lajšanje simptomov
  • 11,20
  • Redna cena
  • 11,80
  • , Vaš prihranek
  • -5,08%
Opis izdelka

Melilax sproži odvajalno delovanje brez draženja in spodbudi fiziološki ter uravnotežen dražljaj za odvajanje blata. Poleg tega Melilax zaradi svojih lastnosti, ki posnemajo delovanje sluzi, in zaradi svoje viskoznosti zaščiti rektalno sluznico med odvajanjem blata, pri čemer posnema mazalno delovanje fiziološke sluzi.

Te posebne lastnosti, združene z antioksidativnim delovanjem, dajejo izdelku sposobnost zaščite in pomirjanja sluznice, njegove fizikalne lastnosti pa mu omogočajo posredno protivnetno delovanje.

 

INDIKACIJE:

Izdelek je namenjen za odpravljanje nelagodja, draženja in vnetij, ki se pojavijo zaradi obstipacije (zaprtja). Melilax je namenjen zdravljenju obstipacije (zaprtja), tudi ob sočasnem razdražljivem črevesju (kot v primeru razdražljivega kolona), prisotnosti fisur (razpoke črevesne sluznice in analne razpoke) in hemoroidih. Izdelek je primeren tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem ter za dojenčke.

 

SESTAVINE:

Funkcionalne sestavine 73,2% Promelaxin, aktivni kompleks različnih vrst medu in polisaharidov iz aloje in slezenovca Vsebnost: monosaharidi ≥ 50%, polisaharidi (molekulska masa >20.000 daltonov) ≥ 0,3% Vsebuje tudi: hidroglicerinsko mešanico, limonin sok, eterično olje sivke.

 

ODMERJANJE:

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1 mikroklizma po 10 g po potrebi. Če obstipacija (zaprtje) ne preneha, uporabite 2 odmerka zapored.

Otroci od 3 do 12 let: 1 mikroklizma po 5 g po potrebi. Če zaprtje ne preneha, uporabite 2 odmerka zapored.

Otroci od 1 do 3 let: 1 mikroklizma po 5 g po potrebi.

Dojenčki od 0 do 1 leta: Polovica mikroklizme po 5 g po potrebi.

 

Za lažjo uporabo mikroklizme obrnite otroka na levi bok in upognite njegova kolena proti trebuhu.

 

NAČIN UPORABE:

1) Odprite mikroklizmo tako, da odstranite varnostni pokrovček:

Primite za obroček nad stisljivo plastenko

Z drugo roko upognite pokrovček, dokler se ne odlomi in loči od obročka

Odstranite pokrovček

2) Nanesite nekaj kapljic izdelka na zadnjično odprtino in nežno vstavite koničasti nastavek plastenke v danko.

3) Do konca stisnite plastenko v smeri meha in jo na koncu nanosa zadržite stisnjeno, dokler koničastega nastavka ne izvlečete v celoti, da preprečite, da izdelek ponovno ne steče nazaj v plastenko.

 

OPOZORILA:

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. V primeru dolgotrajne obstipacije (zaprtja) je nujno posvetovanje z zdravnikom, da se izključijo druga bolezenska stanja. Mikroklizma je za enkratno uporabo, zato je ne uporabite ponovno, čeprav ste uporabili le polovico odmerka, na primer pri dojenčkih. Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabnosti velja za nepoškodovan/neodprt in pravilno shranjen izdelek. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.