V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Canesten 1 set

pakiranje 1 globula + 20 g kreme

BAYER022

Zdravilo Canesten mehke vaginalne kapsule in krema spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje.

Preberi več ...
Oblika vaginalete
Mesto uporabe zunanja spolovila , nožnica , na sluznici
Učinkovito pri glivične okužbe
Namen kurativa , lajšanje simptomov
 • Redna cena
 • 11,37
Opis izdelka

Zdravilo Canesten mehke vaginalne kapsule in krema spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehke vaginalne kapsule in krema vsebujejo zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči: 

 • uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete)
 • nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost)
 • stres
 • uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice
 • uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno

Zdravilo Canesten mehke vaginalne kapsule in krema uporabljamo:

 • pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.
 • za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida pri ženskah in moških. V teh primerih uporabljamo zdravilo Canesten krema. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda.

Nosečnost in dojenje:

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Nosečnost:

V prvih 3 mesecih nosečnosti je uporaba zdravila Canesten mehke vaginalne kapsule in krema dovoljena le, če vam je tako svetoval zdravnik. Uporabe aplikatorja med nosečnostjo se ne priporoča, zato se v času nosečnosti svetuje uporabo mehkih vaginalnih kapsul brez aplikatorja.

Dojenje:

Zdravilo Canesten mehke vaginalne kapsule in krema lahko uporabljate v obdobju dojenja.

Odmerjanje:

 • Zdravljenje nožnice: priporočeni dnevni odmerek je 1 mehka vaginalna kapsula. Mehko vaginalno kapsulo vstavite v nožnico zvečer. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 1 mehke vaginalne kapsule). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.
 • Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite. Zdravljenje z zdravilom Canesten krema traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

Med uporabo zdravila Canesten mehke vaginalne kapsule in krema ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo.

Med uporabo tega zdravila se je priporočljivo izogibati spolnim odnosom, ker se kljub uporabi zaščite, kot so kondomi in diafragma, okužba lahko prenese na partnerja, učinkovitost in varnost izdelkov iz lateksa, kot so kondomi in diafragma pa je lahko zmanjšana.

 

Navodilo za uporabo